El Segon Pacte
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

Tirades de daus

Ir abajo

Tirades de daus Empty Tirades de daus

Missatge por Princeps Senatus Dt Nov 01, 2016 11:11 pm

Un dels aspectes més importants de qualsevol partida de rol és la resolució de les tirades. Aquestes es fan necessàries pe resoldre determinades situacions, on la narració per part de l’usuari no és suficient per tal de concloure certs esdeveniments. Llançar un dau implica, doncs, fer intervenir el factor atzar, i per tant escapa en certa mesura al control del jugador. Però no es deixa tot a l’atzar, en aquesta cas hi ha modificadors que ajuden a superar la tirada. Per això es tindrà en compte una sèrie de factors:

- Dificultat de la tirada: Per superar la tirada serà necessari superar un grau establert entre 1 i 10, anant de menor a major dificultat, depenent de la situació i el context que es plantegi. Aquesta dificultat serà establerta pel director de Joc, i superar la tirada suposarà la resolució satisfactòria de la situació. Així doncs, una tirada de grau 5 seria equivalent a una situació de dificultat mitjana.

- Modificador de Perfil: és un petit “bonus” que s’atorga al jugador en cas de trobar-se davant d’una situació en la que el seu perfil és l’adequat. Per exemple, un personatge amb un perfil militar tindria un +1 en qualsevol acció de tipus bèl·lica. Si el mateix personatge tractes de resoldrà una qüestió de tipus política no comptaria amb cap modificador positiu.

- Modificador d’interpretació: Per ajudar-lo a enfrontar-se a la situació que té davant, al personatge se li pot concedir un petit “bonus” en funció de la seva interpretació. Això significa que, a través de la seva intervenció, el jugador pot aportar idees originals i creatives de cara a resoldre la situació. Si tot plegat és coherent, el director de joc pot decidir donar-li un “bonus” que se li sumarà al total de la tirada. Aquest modificador es concedirà només de forma condicional.

Així, la resolució d’una tirada es faria de la següent forma:

Resultat final = Tirada del dau + Modificador de perfil + Modificador d’interpretació

Si el Resultat Final és superior a la Dificultat de la Tirada es podrà donar la situació per superada.

Princeps Senatus

Mensajes : 121
Fecha de inscripción : 26/10/2016

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt

- Temas similares

 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum